GRATIS FRAKT I NORGE

Retningslinjer for angrerett

Hvordan tilbake jeg en bestilling?

Hvis du ikke er fornøyd med kjøpet og ønsker å returnere en vare, kan du kontakte oss via e-post support@tilbudnorge.com med angivelse av ordrenummer og årsaken til retur. Vær oppmerksom på at du har en periode på 14 dager fra mottak av bestillingen din for å gjøre retur, etter dette tidspunktet vil ikke produktet bli akseptert for retur.

Hvis du bestemmer deg for å returnere en ordre, må du bære fraktkostnadene til vårt lager i Kina.


Kundeserviceteamet vårt vil gjennomgå forespørselen om retur og sende ytterligere instruksjoner hvis returen er godkjent. Returer må være i originalemballasjen, inkludert tilbehør, manualer og dokumentasjon. Returvarer må være ubrukt, i samme stand som vi sendte dem til deg, og i originalemballasjen. Flekker, bøyde kort, ødelagte frimerker eller revet plastark godtas ikke. Hvis tilstanden til produktet som sendes tilbake til oss ikke er i akseptabel tilstand, forbeholder vi oss retten til ikke å returnere eller bytte det. Produkter som er tilpasset kan ikke refunderes eller byttes ut.

Ikke-returnerbare varer inkluderer varer kjøpt gjennom forhandlere, feil kjøpte varer og gjenstander som er skadet på grunn av feil håndtering av kunder. Tilbudnorge forbeholder seg retten til å nekte retur.

Hva gjør jeg hvis mottatt produkt er skadet eller feil?

Ta kontakt med kundeserviceteamet vårt på support@tilbudnorge.com for å starte returprosessen.

Hvor lang tid tar denne prosessen?

Behandling av retur kan ta opptil 14 virkedager fra den dagen vi mottar retur. Vi sender deg en e-post for å bekrefte når retur er behandlet. For returnerte varer krediteres full refusjon for returnerte varer. For ikke-defekte varer ekskluderer refusjonen alle forsendelses- og håndteringskostnader.